Coach voor kind en ouders

Coach voor kind en ouders

Social Media Icons

Kirsten van de Werp - Coach voor kind en ouder

"Just living is not enough, said the butterfly. One must have sunshine, freedom and a little flower." 
– Hans Christian Anderson

Pedagoog / kindercoach Kirsten geeft kinderen de individuele aandacht, begeleiding en ondersteuning die zij nodig hebben en verdienen. Vanuit een onderzoekende houding, liefdevolle benadering en oplossingsgerichte denkwijze ziet zij enkel mogelijkheden.

Samen met het kind (en betrokkenen) stelt Kirsten haalbare doelen op, waarin ‘eigenwijze’ nieuwe inzichten en opgedane vaardigheden bijdragen aan positieve ontwikkelingen en succeservaringen van het kind.

Bij Kirsten Kids & COaching is zowel individuele coaching als coaching in de klas mogelijk.

Welkom Afbeelding

Ervaringen

"Mijn zoon had heel veel moeite met zijn emotie reguleren, als hij boos werd kon hij heel lang boos blijven en was hij niet bereid tot communicatie. Na jarenlang zoeken en verschillende methodes geprobeerd te hebben, werd Kirsten geadviseerd door een vriendin wiens kind ook een traject bij Kirsten heeft door lopen. Zo belanden mijn zoon en ik in januari 2020 bij Kirsten voor hulp bij de emotie regulatie problemen waar mee mijn zoon liep.

Kirsten heeft mijn zoon geholpen om inzicht te krijgen in zijn eigen emotionele welbevinden en dat zijn emoties er mogen zijn. Ook inzicht geven over wat zijn boosheid kan triggeren.

Na een succesvol afgerond traject zijn De successen niet op 1 hand te tellen. Hij kan goed vertellen wat hij voelt, en ook wat er aan ten grondslag ligt. Natuurlijk wordt hij nog weleens boos maar hij blijft hier niet in hangen en kan ook goed uitleggen waarom hij boos is geworden. Communiceren is echt zijn ding geworden, wetend dat zijn emoties er mogen zijn.

We hebben het traject met een glimlach afgesloten met een open deur waarbij als mijn zoon toch nog behoefte heeft aan de begeleiding Kirsten weer benaderd mag worden.

Ook als ouder voelde het contact met Kirsten enorm fijn, mijn frustratie over hoe scholen omgaan met zulke problemen en de reactie op mijn zoon kon ongegeneerd geuit worden tegen over Kirsten. Ze luisterde zonder oordeel en voldoende inzicht verlenend om ook mijn eigen gedachten op een rijtje te zetten.

Enorm bedankt voor alle geboden hulp!"

Ervaringen

"Bij Kirsten voelen kinderen zich snel thuis. Ze is oprecht geïnteresseerd en weet voor ieder kind wat hij/zij nodig heeft. In de zoektocht naar manieren waarop het kind zich kan ontwikkelen, stimuleert zij hem/haar tot nadenken en meedenken in oplossen. Kirsten heeft veel kennis en deelt deze graag met anderen. Ook is ze positief ingesteld en focust zij zich vooral op de dingen die goed gaan" - J. Snaauw, Teamleider.

Ervaringen

"Ik heb Kirsten ervaren als een betrokken en zeer capabele kindercoach. Kirsten was gedurende een onstuimige tijd bij ons op school werkzaam. Zij heeft hierbij blijk gegeven van haar sterke communicatieve vaardigheden, analytisch vermogen en zelfsturing vanuit afstemming. Dit altijd vanuit een respectvolle en positieve benadering, met als doel het vergroten van de eigen mogelijkheden van kinderen"
- W. Verhoeven, Adviseur Onderwijs.

Ervaringen

"Mijn zoon is 11 jaar en heeft een vorm van autisme.
Het ging even niet zo lekker met hem op school... ik zag dat hij hulp nodig had.
Hij worstelde met reageren in sociaal/ emotionele situaties.
Hij reageerde dan altijd met heel veel woede en je zag gewoon de worsteling in zichzelf.
Ik wist dat ik als moeder hem hierin niet optimaal zou kunnen helpen.
Toen kwam ik via via terecht bij Kirsten.
Ik heb haar de situatie voorgelegd en ze gaf aan dat zij hier zeker in wilde helpen.
Mijn zoon heeft meerdere sessies met Kirsten gehad.
Hij heeft van haar de handvaten gekregen om om te gaan met voor hem oh zo moeilijke situaties.
Als moeder zag ik de positieve verandering met de week.
Er was veel contact zowel met meester in de klas als met mij als moeder.
Het gaat vandaag de dag echt veel beter met mijn zoon.
Ik ben Kirsten heel dankbaar voor de grote verandering in het gedrag van mijn zoon.
Hij is zoveel rustiger en dit heeft ook rust gebracht in mijn gezin.
Mijn zoon kan nu met alle vertrouwen in zichzelf naar het voortgezet onderwijs straks.
Het is soms moeilijk om als moeder te zeggen dat je hulp nodig hebt,
maar ik weet nu dat dit helemaal niet erg is en het beste besluit is wat ik ooit heb genomen".

Ervaringen

Wij zijn meer dan tevreden over de coaching van Kirsten. Onze zoon is gedurende het traject enorm gegroeid en heeft meer zelfvertrouwen gekregen. Ook heeft Kirsten ons goed meegenomen in het proces met school en de betrokken partijen. We kunnen de coaching van Kirsten absoluut aanraden aan ouders en kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, of willen groeien in hun ontwikkeling.

Ervaringen

"Wij hebben een zeer goede ervaring met Kirsten in alle opzichten. Onze zoon had een duwtje nodig in de goede richting en dat heeft zij hem gegeven met haar aanpak en benadering. Hij voelde zich bij haar zeer op zijn gemak en dat droeg ook bij aan zijn "behandeling". Al met al is hij nu veel zekerder en rustiger in zijn hoofd. Hij kan nu lastige zaakjes op school, maar ook daar buiten, veel beter inschatten/afwegen. Dit maakt het veel prettiger voor zichzelf en voor zijn school en ons als ouders in de omgang met hem. We merken dat hij in alle opzichten met sprongen vooruit is gegaan, vooral op het gebied van concentratie en zelfbeheersing. We danken Kirsten voor de goede zorgen en wensen haar veel succes!"

Ervaringen


"Na een dringende hulpvraag over onze dochter die kampte met onzekerheid en slaapproblemen aangeklopt bij Kirsten. Haar doortastendheid en manier van benaderen zorgde al snel voor meer rust bij onze dochter. Kirsten kwam met concrete verbeterpunten en oplossingen. In korte tijd is het zelfvertrouwen van onze dochter gegroeid en hebben we behoorlijke stappen gemaakt met slapen. Daarnaast merk ik dat de begeleiding ook rust brengt in het gezin, wat zeer plezierig is. Ik kan Kirsten dan ook zeker aanbevelen"

Ervaringen

Met onze zoon van 8 jaar ging het op school niet goed. Radeloos waren wij als ouders, wij wisten niet de vinger op de zere plek te leggen. Van het een komt het ander, zaken escaleren, en voordat je het weet zit je in een hoge snelheidstrein die niet meer lijkt te stoppen. Vanuit de BSO hoorden wij van het coachingbureau van Kirsten. Als 'BSO-juf’ had Kirsten al een goede band met onze zoon. Maar ook wij als ouders hadden een goed gevoel bij Kirsten, wij vertrouwen haar. En dat vertrouwen is zo belangrijk. Soms heb je iemand nodig die je echt kunt vertrouwen, ook al zou zij de brenger van slecht nieuws zijn. Je hebt iemand nodig waarvan je accepteert ‘dat het zo is’ en waarbij je niet hoeft te wantrouwen. Iemand waarbij het voorop staat dat het goed gaat met je kind. Het belang van je kind. Wij zijn zo blij geweest met haar hulp. Gesprekjes met onze zoon, begeleiding op school in de klas. Observeren tijdens het spelen op school. Tools voor de leerkrachten. Tot aan OT-vergaderingen op school toe, zij was overal bij. En dat heeft zo ontzettend zijn vruchten afgeworpen. Wij wisten al dat we een heerlijk kind hebben, en nu het op school ook weer goed gaat is dat zo fijn. Onze zoon zit veel lekkerder in zijn vel, en ons gezin heeft ook de rust weer teruggevonden.

Werkwijze

Van coaching naar persoonlijke groei.